Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 oktober 2009

De Bakencyclopedie

Welgeteld 475 pagina's vol smakelijke recepten van dingen die de oven in moeten (zonder al te veel geneuzel over kooktechnieken e.d.) Het begint al goed op de eerste honderdtien bladzijdes met taarten die je zó zou willen eten (de foto's zijn een beetje ouwelijk, maar er zijn wel heel véél plaatjes en bovendien zien de taarten er bijzonder kunstig uit): makronen- taart, Kaiserin-Friedrich-taart, Spaanse vanilletaart, Emdentaart, boomringentaart, mignontaart.
Verder recepten voor koekjes (zoals: stroophapjes en cashew- daalders met kardemom), petit-fours, roerdeeg (pindacake), kneeddeeg, biscuitdeeg (cognactaartjes, keizerskoek), gistdeeg, kwark-oliedeeg, kookdeeg, volkoren gebak (kersenmaïskoek, boekweittaart), brood, broodjes en hartig gebak. In dit bakboek enkele grote klassiekers, maar vooral héél veel aparte creaties die je zelf nóóit zou kunnen verzinnen (of in andere standaardwerken zou vinden). Bijna elk recept is voorzien van het bijbehorende plaatje. Écht een boek voor bakfanaten die soms inspiratie missen.

Vertaald uit het Duits, jaar van uitgifte 1995 (12e druk 2006).
(update 22-10-2009)
Zitten er foutjes in de recepten?

Cointreautaart (p.45)
Kwarkbroodjes (p.436)
Amandelnogataart (p.68)
Abrikozen-amandeltaart (wordt pindakersentaart) (p.14)
Mozarttaart (p.26-27)
Walnoottaart (p.32)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten